Bramborové saláty mám ráda obecně jednoduché. Nepřeplácané. Brambory vždy ráda doplním o 1 ingredienci, která ze salátu udělá pokaždé jiné jídlo. Nejčastěji to jsou ředkvičky, hrášek, pórek, jablko nebo celer. Celer do salátu připravuji na pánvi, má pak výbornou chuť i konzistenci.
U tohoto salátu záměrně nepíšu přesné množství ingrediencí. Brambory s celerem totiž můžete dát “půl na půl”, nebo dát více brambor nebo naopak více celeru. Jak to potřebujete. Ať už z hlediska chuti nebo nutričního.
Salát je potřeba chuťově vyladit. K tomu bohatě postačí sůl, pepř, citronová šťáva a trocha typické chuti majonézy. Majonézu si můžete doma vyrobit sami z kvalitních ingrediencí, nebo na trhu vybrat takovou, která vám sedne. Já mám v lednici vždy jednu majonézu “vegan”, chuťově jsou mezi nimi rozdíly. Je třeba zkoušet. 🙂
☝️Řeřicha výborně chutná také v tomto vajíčkovém salátu.
Ať se vám saláty povedou! 🙂
Sdílet recept myšičky na: