Recept

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Na tento recept si vzpomenu vždy, když mi zbyde pár uvařených brambor. Pak už jen stačí sáhnout do zásob pro tuňáka naloženého v oleji, z mrazáku vytáhnout kukuřici a do 15 minut je jídlo na stole. Placky chutnají dobře i studené, hodí se i jako jídlo do krabičky na výlet.

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze zakysané smetany. Inspirujte se, jak atraktivně použít tuňáka.

Počet porci: Na 1 pánev

Ingredience:

  • 300 g Vychladlé uvařené brambory
  • 195 g (3x65 g) Tuňák Calvo easy flip v oleji
  • 100 g Mražená kukuřice
  • 3 ks Jarní cibulky
  • 1 lžíce Bramborového škrobu
  • 1 zarovnaná lžička Kurkumy
  •  Přepuštěné máslo Ghí
  • Dle chuti sůl a pepř

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Postup:

1 krok

Jako první si zajistěte uvařené brambory. Nejlepší jsou vařené ve slupce, vychlazené. Využít můžete ale i uvařené brambory, co zbyly…

2 krok

Přidejte tuňáka, povolenou mraženou kukuřici, na drobno nakrájenou cibulku a bramborový škrob.

3 krok

Ochuťte solí, pepřem a dle chuti můžete přidat i oblíbené koření. Já do placek rádá dávám kurkumu, protože zajistí super barvu…

4 krok

Hmotu dobře propracujte, aby byla kompaktní. Tvořte menší placky a opečte je do zlatova z obou stran na nepřilnavé pánvi potřené přepuštěným máslem Ghí.

5 krok
Placky jsou výborné s domácím dipem. Dělám ho buď z hustého jogurtu nebo ze zakysané smetany nebo z obojího. Jogurt smíchám se zakysanou smetanou, ochutím trochou soli, přidám stroužek česneku, pár kapek citronové šťávy a koření nebo bylinky. Pro pikantní chuť se skvěle hodí chilli omáčka Sriracha…
TIP č. 1

Nakládaného tuňáka vždy vybírejte co nejkvalitnějšího. Je to znát na jeho barvě, chuti i vůni. U nás doma je jedničkou Calvo. Doporučuji vám mrknout na jejich web https://calvo.cz/, kde se můžete dočíst velmi zajímavý příběh této značky a ověřit si zodpovědný proces výroby tohoto produktu.

TIP č. 2

Placky ráda opékám na přepušténém másle Ghí ze 2 důvodů. Máslo Ghí má skvělou chuť a dodá při opékání plackám další šmrnc navíc. Narozdíl od některých rostlinných olejů je Ghí tepelně stabilní a má vysoký kouřový bod. To znamená, že se nepřepaluje a nevznikají zbytečné toxické látky.

Reklama partnera myšičky

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Jedna odpověď

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...