Při přípravě krémových zeleninových polévek jsem zastáncem principu "držet se jedné barvy". To proto, aby polévky nejen chutnaly, ale také se na ně dobře koukalo. Oranžová s červenou, zelená ze zelenou a tak dále.
V případě batátů a cukety lze ale udělat výjimku. Když se navíc do polévky přidá troška zářivé kurkumy, je o krásu na talíři postaráno :)
Potřebujete
- 2 větší batáty
- 1 menší cuketu
- Zeleninový vývar
- Kokosové mléko
- Sůl, může být i kurkuma
- Čerstvý koriandr nebo petrželku
- Posekané a na sucho opražené kešu ořechy
Postup
- Batáty oškrábu, nakrájím na kostičky a krátce orestuji na olivovém oleji. Pak přidám na kostičky nakrájenou cuketu, krátce orestuji a zaliju zeleninovým vývarem tak, aby byly batáty a cuketa akorát ponořené.
- Vařím asi 10 minut, pak rozmixuji do hladké konzistence a dle chuti zjemním krémovým kokosovým mlékem.
- Každý talíř pak ozdobím lžící krátce na sucho pražených a posekaných kešu ořechů a čerstvou bylinkou.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.