Rychle / jednoduše / zdravě

Baby brambory ve slupce - s máslem a kořením jako atraktivní příloha

Máslem maštěné a dokonale okořeněné baby brambory jsou nejen hezky vypadající, ale i chuťově báječnou přílohou. Perfektní jsou k rybě, masu, pečené zelenině nebo jen tak samotné s hustým kefírem.
Baby brambory recept

Díky názvu se určitě sami dovtípíte, že "baby" brambory jsou malé brambory. Tyto brambůrky jsou označovány také jako "kulinářské" nebo "gourmet".

Jejich výhodou je, že se nemusí loupat, protože mají tenkou slupku. Dají se vařit, péct v troubě či připravit nad párou.

Práce s nimi je velmi snadná a výsledek skvělý! Mně nejvíce vyhovují, když se uvařené prohodí na pánvi s máslem a kořením, které obsahuje sušenou cibuli, česnek, kmín, majoránku. O dokonalou chuť je postaráno.🙂

 Ingredience

  • 1 balení baby brambor (prodává se většinou 1 kg balení)
  • Sůl
  • Máslo nebo přepuštěné máslo Ghí
  • Koření a bylinky na brambory - na fotce je moje oblíbená směs Brambůrek

 Postup

  1. Brambory omyju, očistím, dám do hrnce, zaliju malým množstvím vody jen tak, aby brambory byly ponořené. Osolím a uvařím do měkka. Doba varu je dle typu, stáří a velikosti brambor. Obecně plus mínus 20 minut.
  2. Uvařené brambory scedím a nechám je trochu zchladnout a oschnout.
  3. V pánvi rozpustím máslo nebo přepuštěné máslo, přidám koření nebo bylinky a ihned vsypu brambory. Nechám společně prohřát a propojit chutě, případně jen lehce opéct. Cílem je, aby každá brambůrka byla hezky omaštěná a ochucená. Hotovo!

 TIP

Baby brambory se skvěle hodí pro přípravu na páře. Máte je hotové za stejnou dobu jako vařené ve vodě. Díky tomuto šetrnému postupu si zachovají více živin.

☝️Další tip na zajímavou bramborovou přílohu? Vyzkoušejte tyto brambory z pánve.🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Příloha baby brambory

Výborné malé brambůrky s tenkou slupkou obalené máslem a kořením. Geniální příloha. Nebo jen tak s kefírem. Mňam!

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?