Tento recept berte jako inspiraci na to, jak lze připravit chutnou rýži bez práce a lososa, který bude jemný a nevysušený.
Tuto mističku jsem vyfotila v období, kdy dceru absolutně nězajímaly nějaké kašičky či "mišmaše". Chtěla vědět, z čeho jídlo je, ráda ochutnávala samotnou rýži a samotného lososa, který u nás fakt "jede" :-)
Nejšetrněji a nejzdravěji lze rybu připravit nad párou nebo dušením.
Losos patří mezi ryby, které jsou vhodné pro malé děti. Z důvodu možného obsahu nežádoucích látek nejsou pro nejmenší děti vhodné velké dravé ryby, jako např. žralok, mečoun, štika, candát apod.
Obecně se ryby doporučuje zařazovat do jídelníčku dětí až od 1 roku, u dětí ohrožených alergiemi až od 2 let, některé zdroje uvádí až od 3 let.
Případné nejasnosti se zavedením ryb do jídelníčku dítěte konzultujte se svým pediatrem.
Jak to vidíte vy? Chcete k článku něco dodat? Můžete napsat komentář.