Rychle / jednoduše / zdravě

Boloňské špagety pro děti

Těstoviny pro děti

Atraktivní jídlo, které se dá jednoduše přizpůsobit věku dítěte. Platí pravidlo, že čím menší dítě, tím menší kousky těstovin, méně masa, méně mastnoty a více omáčky. Na fotce vidíte verzi pro děti, co už zvládají žvýkat větší kousky.

Boloňské špagety jsem nikdy nechystala v malém množství. Rovnou jsem je uvařila jako jídlo pro celou rodinu s tím, že naší nejmenší jsem před jejich dochucením odebrala stranou. Základ tvoří kvalitní hovězí mleté maso a sekaná rajčata. My máme rádi omáčku více zeleninovou než masovou, proto ještě přidávám nastrouhanou mrkev, která chuť navíc celkově zjemní. Na asi 400g masa jsem dala dvě plechovky rajčat a velkou nastrouhanou mrkev.

Budete potřebovat

  • Špagety
  • Mleté hovězí maso
  • Sekaná rajčata v plechovce
  • Cibuli
  • Olivový olej
  • Mrkev
  • Zelené koření (petrželka, oregano)
  • Na dochucení pro dospělé či starší děti – sůl, česnek

Postup

  1. Cibulku krátce orestujte na oleji a přidejte mleté maso.
  2. Pár minut restujte, přidejte nastrouhanou mrkev a opět chvíli restujte.
  3. Přidejte krájená rajčata v plechovce, případně pasírovaná rajčata ve skle.
  4. Povařte do změknutí masa a přirozeného zhoustnutí omáčky (cca 30 min, i více)
  5. Odeberte potřebnou část malým dětem stranou a pro ostatní pak dosolte, dochuťte česnekem a bylinkami dle chuti.

TIPY

  • Omáčka získá jinou a jemnější chuť, když se pro malé děti lehce “projede” tyčovým mixerem. I mně takto více vyhovuje :-)

  • Pokud ji připravíte v papiňáku, nemusíte nic hlídat a míchat, navíc je vše hotové mnohem rychleji.

Jak to vidíte vy? Chcete k článku něco dodat? Můžete napsat komentář.
 Chcete k článku něco dodat? Chcete se na něco zeptat?