Brokolicové karbanátky z trouby

Abyste si pochutnali na karbanátcích, nemusíte mít nutně po ruce půl kila mletého ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Aktivně jsem koupila 2 brokolice a co teď s nimi 🙂 Z jedné jsem vyrobila snadnou [BROKOLICOVOU pomazánku](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/jednoducha-brokolicova-pomazanka “BROKOLICOVOU pomazánku”) a z druhé jsem se rozhodla poprvé vyzkoušet karbanátky, jejichž základ bude tvořit i tofu

Budete potřebovat

  • 1 brokolici
  • 1 tofu (nejlépe uzené, lze i jiné)
  • 2 vejce
  • Olivový olej
  • Na zahuštění – ovesné vločky jemně mleté (asi 8 lžic, nebo částečně i kukuřičná strouhanka)
  • Podle chuti – sůl, pepř, drcený kmín, česnek, majoránka, příp. jiné koření

Postup

  1. Brokolici rozeberte na růžičky a ty pár minut povařte nebo upravte nad párou. Rozhodně ji nepřevařte, stačí jí pár minut.
  2. Brokolici rozmixujte či na jemno rozsekejte a smíchejte s rozmixovaným tofu.
  3. Přidejte 2 vejce,1 lžíci oleje a ochuťte podle toho, kdo bude strávníkem 🙂
  4. Pak už jen zahustěte pomocí asi 8 lžic ovesných vloček tak, aby hmota nebyla řídká a šly z ní dělat pomocí naolejovaných rukou karbanátky.Vločky ve směsi nabotnají, nechte ji chvíli odležet.
  5. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a mašlovačkou lehce potřete olejem. Pokud jste si olejovali ty ruce, tak už pak potírat nemusíte.
  6. Pečte na asi 180 stupňů do zlatohněda, cca 25 minut.

Podávejte třeba s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, v zimě je vhodná i kvašená zelenina.Výborné jsou k těmto karbanátkům různé domácí dipy, na fotce je okurkový s koprem.

TIP

Do směsi lze zamíchat i orestovanou cibuli, která jí dodá výraznější chuť.

Karbanátky lze vyrobit i jinak, než s pomocí mletého masa a pánve plné přepáleného oleje.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky