Rýže parboiled s krůtím masem a pestrou zeleninou

Jednoduché jídlo z rýže, masa a zeleniny, které je pestré, výživné a lehké zároveň.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jídla s rýží připravuji často a zkouším různé druhy. Od kulatozrnné přes dlouhozrnnou, jasmínovou, dívokou, basmati, ale i parboiled.

Rýže parboiled se upravuje patentovaným technologickým postupem, při kterém se po namáčení neloupané rýže pomocí vysokotlaké páry „vtlačí“ dovnitř zrna rozpuštěné vitaminy a minerální látky z povrchových vrstev.

Rýže se používá jako klasická příloha, moje holky si ji oblíbily v kombinaci s posekaným krůtím masem a drobnými kousky zeleniny.

Budete potřebovat

  • Rýži parboiled
  • Krůtí maso
  • Zeleninu na drobné kostičky, hrášek, kukuřici
  • Přepuštěné máslo Ghí
  • Sůl

Postup

  1. Rýži parboiled uvařte podle návodu nebo ji připravte v troubě
  2. Krůtí maso uvařte do měkka ve vodě spolu s kořením na vývar, cibulí, česnekem. Vzniklý vývar použijte na polévku.
  3. Zeleninu, hrášek a kukuřici orestujte na pánvi do měkka na přepušteném másle. Dle chuti osolte. Ke konci můžete lehce podlít vývarem a chvíli dusit.
  4. Uvařené maso nakrájejte na drobné kostičky, případně nasekejte v robotu a smíchejte s rýží a zeleninou. Zjemněte kouskem másla nebo přepuštěného másla, promíchejte a podávejte.

Moje děti mají rády, když jim tuto rýži naservíruji pomocí naběrečky jako kopeček.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky