Dvě zdravé oranžové suroviny a co všechno se z nich dá vymyslet. Třeba tyto jednoduché karbanátky nebo placičky, které jsou skvělé teplé i studené, doma i na cestách :)
Uvařená červená čočka a orestovaná nastrouhaná dýně tvoří základ receptu.
Směs je třeba pořádně propracovat, aby byla zcela kompaktní.
Karbanátky jsem tvarovala rukama. Pokud by se vám pod rukama úplně rozpadaly, je třeba směs více zahustit nebo ji nanášet na pánev lžící.
Samozřejmě by se daly upéct i v troubě, tentokrát jsem ale zvolila variantu opéct je na nepřilnavé pánvi na troše tuku.
K zeleninovým karbanátkům u mně na talíři nesmí chybět dip. Vyrobila jsem ho z vykapaného jogurtu, který jsem ochutila solí, koprem, česnekem a lžičkou olivového oleje.
Mají krásnou barvu a dají se jíst i rukama. Křupavé, vláčné a s dobrým domácím dipem dohromady úžasné.
200 g nastrouhané dužiny dýně (měla jsem zrovna Hokaido)
2 větší vejce
kukuřičnou strouhanku na zahuštění (dle situace, asi 5 lžic)
Na dochucení sůl, česnek, dala jsem i oregano
Tuk na opečení karbanátků (může být olivový olej nebo máslo Ghí)
Postup
Celou loupanou červenou čočku jsem si přes noc namočila. Vodu jsem druhý den slila a čočku jsem uvařila do měkka. Vodu jsem slila, čočku nechala vykapat na sítku.
Dužinu dýně jsem nastrouhala na hrubo, krátce orestovala na pánvi a smíchala s čočkou a vejci. Ochutila jsem směs solí, česnekem, zelenými bylinkami a dohustila kukuřičnou strouhankou tak, aby směs byla kompaktní.
Rukama jsem vytvarovala karbanátky, které jsem z obou stran opekla na nepřilnavé pánvi na troše tuku.
K tomu jsem si vyrobila dip z jogurtu, který jsem nechala přes plátýnko vykapat. Ochutila jsem ho česnekem, solí a olivovým olejem.
Výborné!! Ať se vám také povedou 🙂
Sdílet recept myšičky na:
Facebook
x.com
Pinterest
Jedna odpověď
Dobrý den, myslíte, že by šla vyměnit červená čočka za uvařenou cizrnu?
Jedna odpověď
Dobrý den, myslíte, že by šla vyměnit červená čočka za uvařenou cizrnu?