Zelené fazolky na česneku jako příloha

14.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Zelené fazolky se nejčastěji upravují dvěma způsoby. Buď je stačí krátce povařit nebo blanšírovat, nebo je orestovat na pánvi na olivovém oleji.

 Ingredience

Postup

Pokud mám fazolky mražené, tak je spařím horkou vodou a osuším. V pánvi rozehřeju olivový olej a fazolky krátce orestuji a pak je pár minut dusím pod pokličkou na mírném stupni do změknutí. Ochutím česnekem, solí a pepřem.

> ☝️Další oblíbený recept s fazolkami jako přílohou jsou tyto naložené kuřecí řízky v jogurtové marinádě.

Fazolky jsou skvělou přílohou nejen v rámci vegetariánské kuchyně. Kromě sýrů či hub sednou také ke grilovaným rybám či masům. 👍