Brokolicové karbanátky z trouby

04.03.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Aktivně jsem koupila 2 brokolice a co teď s nimi :) Z jedné jsem vyrobila snadnou [BROKOLICOVOU pomazánku](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/jednoducha-brokolicova-pomazanka "BROKOLICOVOU pomazánku") a z druhé jsem se rozhodla poprvé vyzkoušet karbanátky, jejichž základ bude tvořit i tofu

Budete potřebovat

Postup

  1. Brokolici rozeberte na růžičky a ty pár minut povařte nebo upravte nad párou. Rozhodně ji nepřevařte, stačí jí pár minut.
  2. Brokolici rozmixujte či na jemno rozsekejte a smíchejte s rozmixovaným tofu.
  3. Přidejte 2 vejce,1 lžíci oleje a ochuťte podle toho, kdo bude strávníkem :)
  4. Pak už jen zahustěte pomocí asi 8 lžic ovesných vloček tak, aby hmota nebyla řídká a šly z ní dělat pomocí naolejovaných rukou karbanátky.Vločky ve směsi nabotnají, nechte ji chvíli odležet.
  5. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a mašlovačkou lehce potřete olejem. Pokud jste si olejovali ty ruce, tak už pak potírat nemusíte.
  6. Pečte na asi 180 stupňů do zlatohněda, cca 25 minut.

Podávejte třeba s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, v zimě je vhodná i kvašená zelenina.Výborné jsou k těmto karbanátkům různé domácí dipy, na fotce je okurkový s koprem.

TIP

Do směsi lze zamíchat i orestovanou cibuli, která jí dodá výraznější chuť.

Karbanátky lze vyrobit i jinak, než s pomocí mletého masa a pánve plné přepáleného oleje.