Jednoduchá tuňáková pomazánka s tvarohem

17.05.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Dříve jsem pomazánku dělala jen s tvarohem. Potřebovala jsem ji ale o něco tužší. Nechtělo se mi však zapojovat máslo, tak jsem zvolila gervais. Pomazánka je krásně jemná a tak akorát.🙂

Ingredience

 Postup

  1. Tuňáka sliju a důkladně rozmačkám vidličkou. Tvaroh smíchám se žervé a lžičkou hořčice.
  2. Promíchám s tuňákem a dochutím solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Bylinky či jarní cibulku vmíchám buď rovnou do pomazánky, nebo pomazánku nechám chuťově i konzistencí jemnou a cibulku si každý přidá až na talíři.
  4. Pomazánku nechávám ideálně chvíli vychladnout v lednici.

> ☝️ Pro barevnou změnu také vyzkoušejte ricottovou pomazánku s ajvarem. Ricotta se narozdíl od tvarohu vyrábí ze syrovátky, která je snadněji stravitelná.🙂

Ať se vám pomazánky povedou!🙂