Ředkvičková pomazánka s ricottou

23.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ředkvičky jsou zajímavé nejen svojí chutí, ale i tím, že podporují zdraví. Pozoruhodné jsou pro své antimikrobiální účinky a např. pro obsah vitaminu C. Jejich nízkou energetickou hodnotu lze využít třeba v rámci redukčního jídelníčku.

Teď jsem měla chuť z ředkviček udělat pomazánku a spojit je se syrovátkovým sýrem ricotta. 👍

Ingredience na 1 mističku pomazánky

Postup

  1. Ředkvičky zbavím stonků, očistím je, omyju a nasekám na jemno v malém robotu. Lze je samořejmě i nasekat nožem nebo nastrouhat na hrubo. Ředkvičky dám do sítka, posolím a nechám je chvíli pouštět vodu.
  2. Smíchám s ricottou, na jemno nastrouhaným sýrem, jarní cibulkou a dochutím pepřem, hořčicí a olivovým olejem. Pokud byly ředkvičky dost posolené, sůl už nepřidávám. Hotovo!

> ☝️Další výbornou verzí ředkvičkové pomazánky je tato vajíčkovo-ředkvičková s pažitkou. 🐭

A když by se vám nechtělo dělat pomazánku, tak lze vsadit na klasiku, která nikdy nevyjde z módy. Nakrájet ředkvičky na kolečka a naskládat je na chleba. 🙂