Zdravá rajčatová polévka

24.09.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Rajčatovou polévku připravuji celkem často. Nejčastěji [tuhletu](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/rajcatova-polevka-rychla-a-fantasticka "tuhletu"). Tentokrát jsem ale měla pasírovaná rajčata "ve skle" a neměla jsem chuť použít bílou mouku. Ono se totiž dá úžasné krémové konzistence u mnoha jídel dosáhnout i pomocí červené čočky a ovesných vloček.

Budete potřebovat

Postup

  1. Na olivovém oleji lehce orestujte na hrubo nakrájenou cibuli.
  2. Na pár vteřin překrojený stroužek česneku, jen, aby zavoněl a nezhořkl.
  3. Přisypte 4 lžíce ovesných vloček a promíchejte.
  4. Vlijte sklenici pasírovaných rajčat.
  5. Přisypte 3 lžíce propláchnuté červené čočky.
  6. Zalijte 3/4 litrem vody.
  7. Ochuťte trochou přírodního cukru, případně solí a bazalkou. Vařte asi 10 minut, než změkne čočka. Pak vše rozmixujte do hladka a hustotu dolaďte podle potřeby. Já mám radši více tekutou, dětem se zas lépe jí o něco hustší ...

TIPY

Téhle polévky není u nás doma nikdy dost ... :)