Zapečené brambory s kedlubnou a sýrem

03.06.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Doma se mi nahromadily kedubny od farmáře z domácí produkce. Většinou je jíme doma syrové nebo je dělám na smetaně do sladkokysela. Tentokrát jsem měla uvařené brambory navíc, tak jsem se je rozhodla zapéct spolu s kedubnami. Vynikající ...

Budete potřebovat

(množství do menšího pekáčku jako je na fotce)

Na zapékací omáčku

Postup

  1. Brambory si uvařte ve slupce nejlépe den předem. Jdou pak dobře krájet.
  2. Kedlubnu zbavte slupky, nakrájejte na asi centimetrové plátky a tepelně upravte. Nejlépe nad párou. Stačí 5 minut.
  3. Připravte si omáčku. V misce si smíchejte zakysanou smetanu s vejci a dostatečně ochuťte, aby jídlo nebylo mdlé. Malým dětem samozřejmě solte málo. Já jsem do omáčky přidala sušený medvědí česnek, který je výrazný.
  4. Menší pekáček vymastěte olejem nebo máslem. Naskládejte vrstvu na kolečka pokrájených brambor. Ochuťte je a posypte nastrouhaným sýrem.
  5. Teď přijdou na řadu kedlubny. Můžete je zase lehce ochutit, třeba drceným kmínem.
  6. Vše zalijte připravenou omáčkou.
  7. Zapečte v troubě do zlatova na 180 stupňů. Asi 20 minut.

TIPY

Zapečené kedubny jsou výborné jak teplé, tak studené ...