Žampiony portobello plněné směsí z krůtího masa

24.08.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience

Postup

  1. Z hub odkrojím nožičky a z vnitřku klobouku vydlabu lupeny.
  2. V pánvi rozehřeju olivový olej nebo Ghí a začnu restovat mleté krůtí maso, až se lehce opeče.
  3. K masu přidám na drobno nakrájené nožičky hub a lupeny. Vše ochutím solí, pepřem, kmínem a paprikou a česnekem. Pár minut restuji.
  4. Přidám babyšpenát a nechám ho zavadnout. Doladím menším množstvím nastrouhaného sýra.
  5. Směsí naplním klobouky portobella. Peču na 180 stupňů asi 20 minut. Hotovo!

> ☝️Zajímavou variantou bez masa na plněné žampiony jsou tyto žampiony plněné krémovým sýrem a pestem.🙂

Ať se vám recept povede!🙂