Zadělávané smetanové kedlubny s mrkví a hráškem

16.09.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience (asi 3 porce)

 Postup

  1. Kedlubnu oloupu, nakrájím na 3/4cm plátky a pak na hranolky. Mrkev nakrájím na kostičky, hrášek používám mražený. Někdy použiju rovnou kvalitní mraženou zeleninovou směs "hrášek s mrkví".
  2. Na olivovém oleji orestuji cibuli nakrájenou na kostičky, až se rozvoní a zesklovatí. Přidám zeleninu a míchám a restuji. Ochutím solí nebo sypkým zeleninovým bujónem bez glutamanu, chuť lze doladit také špetkou mletého bobkového listu nebo muškátového květu. Barvu i chuť lze také pozvednout kurkumou. Na pár minut dám na pánev pokličku.
  3. Sojovou smetanu přeliju do hlubší misky a metličkou promíchám se 2 lžícemi jáhlové mouky. Tuto směs vliju do pánve k zelenině a na mírném stupni pod pokličkou vařím asi 5 minut. Občas promíchám a případně doladím konzistenci troškou tekutiny.

Tyto zadělávané smetanové kedlubny lze jíst "jen tak" nebo s bramborami nebo s vejcem nebo s opečeným tofu...

> ☝️Z kedluben se dají udělat také tytokedlubnové karbanátky. S jogurtovým dipem jsou báječné!🐭

Ať se vám to povede! 🙂