Výborný těstovinový salát

18.09.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento těstovinový salát připravuji již několik let. Kombinace chutí jablek, cibulky, fazolek a citronové šťávy mi zachutnala. Na fotce je salát ještě nepromíchaný s nějakým tím "spojovadlem", aby bylo vidět, z čeho je :-)

Množství všeho si uzpůsobte podle počtu porcí, na 2 porce těstovin bych doporučila 1 celé jablko.

Budete potřebovat

Postup

  1. Požadované množství těstovin uvařte na skus. Nejlepší jsou semolinové, které se nerozvaří. Myslete na to, že salát budete muset na konci pořádně promíchat, z nějakých levných vaječných vrtulek by se tak mohla stát pěkná fašírka.
  2. Vychladlé těstoviny smíchejte s nakrájenou jarní cibulkou, s nakrájeným jablkem a s bílými fazolkami (nálev nepoužívejte).
  3. Ochuťte solí a citronovou šťávou.
  4. Na závěr vše spojte s bílým jogurtem, trochou majonézy, popř. sojanézy.
  5. Nechte chvíli odležet a vychladit.

TIPY

Salát lze jíst samotný, nebo ho vhodně použít jako přílohu.

Dobrou chuť!