Vláčný mrkvový perník s domácí polevou

13.09.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento moučník, včetně polevy, je dalším výsledkem mých pečících pokusů :-) Pekla jsem ho už několikrát, pokaždé se povedl a byl velmi pochválen. Dle této receptury bych ho ale opravdu nedělala na klasický velký plech. Byl by nižší a nemusel by být tak vláčný. Rozhodně ale v tomto receptu použijte, byť jen částečně, celozrnnou mouku. Celozrnná mouka spolu s mrkví dodá tělu vlákninu a můžete mít hned lepší pocit ze zdravějšího moučníku.

Množství je na menší plech (20x30cm) nebo kulatou dortovou formu.

Budete potřebovat

Na polevu

Postup

Perník můžete jíst třeba jako zdravou snídani nebo svačinu, pokud ho ale potřete domácí čokoládovou polevou, máte z něj rázem skvělý dezert.

Jak na úžasnou jednoduchou měkkou domácí čokoládovou polevu?

  1. ¾ tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat.
  2. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády. Já mám vyzkoušenou meruňkovou.

Čas od času zkouším experimentovat s domácími polevami, jelikož se mi naprosto příčí kupovat ty hotové, či je snad míchat z prapodivných prášků. Marmeláda se často maže do středu rozkrojeného perníku, musíte jí ale spotřebovat daleko větší množství a je to zas práce navíc. Tato jednoduchá měkká poleva z čokolády a marmelády se mi zalíbila. Je výborná, rychlá a díky hořké čokoládě nepřeslazená.

Ať se vám povede!