Vláčný kakaový dortík s tvarohem a zakysanou smetanou

28.10.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Mohla bych o tomto receptu sepsat sáhodlouhý elaborát, ale není čas ztrácet čas. Je třeba pracovat rychle a efektivně :)

Pokud chcete upéct něco, co vám nezabere moc času, ale výsledek bude vypadat úžasně, tak jste na správném méstě.

Na korpus budete potřebovat

Na krém budete potřebovat

Dále budete potřebovat meruňkový džem lehce zředěný vodou na promazání spodního korpusu a hořkou nastrouhanou čokoládu a ovoce na ozdobu.

Postup

  1. Nejdříve si připravte korpus. Vejce ušlehejte do pěny s cukrem nebo jiný, sladidlem.
  2. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, tuk a kakao.
  3. Těsto vylijte do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy o průměru 24 nebo 26 cm a upečte na 180 stupňů do "suché špejle". Trvá to asi 25 minut. Hlídejte.
  4. Upečený korpus nechte vychladnout, rozřízněte jej podélně napůl a ve dvou vrstvách pomažte připraveným krémem. Já to dělám tak, že korpus plním ve formě. Půlku korpusu vrátím na dno formy, dám polovinu krému, přiklopím druhou částí korpusu a zakončím druhou polovinou krému.
  5. Takto připravený moučník nechám odležet ideálně pár hodin nebo přes noc.
  6. Pak už jen dozdobím hoblinkami hořké čokolády a kousky ovoce.

Zatímco se peče korpus, tak smícháte ingredience na krém. Pak jen korpus rozříznete, potřete džemem, krémem, dáte do lednice a ozdobíte, jak uznáte za vhodné.

Když ho necháte odležet, vrstvy se propojí a je krásně vláčný. Několikrát jsem ho vezla i někam s sebou a držel pohromadě, dal se bez problémů krájet.

Všichni si ho pochvalovali a já měla dobrý pocit, že vím, z čeho je. Základem každého moučníku, ze kterého nemusíte mít výčitky, jsou totiž kvalitní ingredience a k tomu navíc 1 lžíci tvořivosti, 1 lžičku radosti a 1 kapku lásky :)