Vege čevabčiči s dušeným kyselým zelím

22.08.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Čevabčiči je v tradiční podobě mleté ochucené maso vytvarované do malých šišek. Je to jídlo typické pro oblast Turecka a Balkánu. U nás se tradičně servíruje s vařeným bramborem, cibulí a hořčicí.

Mým cílem teď bylo vytvořit VEGE variantu a zapojit zelí, aby v jídle byla splněná porce zeleniny a vlákniny atraktivní formou.

Samozřejmě existují různé rostlinné alternativy čevabčiči ze základních surovin. Nejde však jen o to servírovat "něco", co má tvar válečku a hotovo. Musí to také zajímavě chutnat. Čevabčiči z červené čočky nebo pohanky zkrátka chutná po původní surovině a s tím se musí počítat...

Mně se osvědčila směs, alternativa mletého masa VEGE burger , kterou jsem ještě doplnila o cibulku navíc a už jen lehce dochutila kořením bez soli v balkánském duchu.

To zelí v receptu je teď moje oblíbená verze a dělám ho takto nejen jako přílohu k různým jídlům, ale i k nokům či jako náplň do slaných závinů.👍

 Ingredience

Čevabčiči bez masa

Dušené zelí

Příloha vařené brambory nebo chlupaté knedlíky + přepuštěné máslo Ghí na pokapání

> ☝️Jak ještě použít alternativu mletého masa? Doporučuji tyto VEGE LASAGNĚ