Tvarohový pudink s medem

10.11.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento pudink ráda dělám dětem jednou za čas jako svačinu. Když je čas, vyrobím si tužší domácí pudink, když není, použiji bio vanilkový pudink, který obsahuje pravou vanilku a neobsahuje barviva.

Při přípravě pudinku nepoužívám mléko ani cukr, pak ho ale doplním o tvaroh a med.

Vznikne z toho jemný krémový dezert, který voní vanilkou a medem. Když je chuť na sladkou svačinu, je to pro mě přijatelná volba.

Budete potřebovat

Postup

  1. Uvařte si tužší pudink. Normálně se pudink vaří s mlékem nebo rostlinným mlékem. Mám ale vyzkoušeno, že stačí voda, když se pak do pudinku přidává celý tvaroh.
  2. Pudink nechte vychladnout a pomocí tyčového mixéru smíchejte s tvarohem. Ke konci oslaďte medem a ještě promixujte.
  3. Rozdělte do mističek a ozdobte dle chuti.

Konzistence této verze pudinku zůstane stejná, i když ho necháte nějakou dobu v lednici. Med dávejte do pudinku za studena. Zachová si tak maximum ochranných látek.