Tvarohový moučník s podušenými jablky, rozinkami a goji

24.11.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Moučníky pracovně dělím na 2 základní typy. Dezertní a svačinové. Tento řadím mezi ty svačinové, u kterých daleko více hledím na nutriční složení, a které dělám méně sladké.

Budete potřebovat

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte sníh a dejte na chvíli do lednice. Žloutky ušlehejte spolu s rýžovým sirupem a vanilkovým cukrem.
  2. 2 sladší jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky a v rendlíku opečte na kousku másla, aby byla tepelně upravená.
  3. Do ušlehaných žloutků přidejte tvaroh, mouku, 2 lžičky prášku do pečiva, rozpuštěné máslo, vychladlá jablka,hrst rozinek a goji.
  4. Na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků.
  5. Vlijte do kulaté formy a pečte na 180 stupňů asi 25 minut.

Pro "slavnostnější verzi" můžete moučník cik cak polít domácí kakaovou nebo čokolávodou polevou. Stačí rozpustit 3 řádky hořké čokolády s plátkem másla nebo lžičkou kokosového oleje.

Moučník není suchý, drží pohromadě, takže se "čistý" bez polevy výborně hodí i jako svačina někam s sebou do krabičky :)