Tuňáková pomazánka ještě zdravěji

17.11.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

I tuňáka ve vlastní šťáve lze "vytunit" tak, aby z něj vznikla zdravá pomazánka pokaždé jiná. A ani k její výrobě nebudete potřebovat žádný mléčný výrobek ...

Budete potřebovat

Postup

  1. Tuňáka včetně šťávy rozmačkejte vidličkou.
  2. Přidejte 2 lžíce jemných ovesných vloček.
  3. Teď na jemno nastrouhanou mrkev.
  4. Dětem pomazánku už není třeba dochucovat, dospělým můžete přidat trochu hořčice, případně špetku soli a pepře.
  5. Na závěř přikápněte ještě trochu oleje lisovaného za studena, který je zdrojem prospěšných tuků.

Díky vločkám můžete využít i šťávu, která u tuňáka je. A nejen to, zvednete tak i nutriční hodnotu pomazánky. Pokud byste ji nalili do klasické tuňákové pomazánky, byla by moc říká ...

Pomazánka je výborná nejen na klasickém pečivu, ale i na tenkých žitných knackebrotech. Ty lze sehnat prakticky v každém obchodě, jsou 100% celozrnné a opravdu křehké. Dříve tomu tak nebylo, možná proto dnes někoho ani nenapadne je kupovat.