Tuňáková pomazánka s mrkví a ovesnými vločkami

31.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tuňáka ve vlastní šťáve lze "vytunit" tak, aby z něj vznikla zdravá pomazánka. Mrkev pomazánku odlehčí a obohatí o vlákninu, vločky se zase postarají o tu správnou "natíratelnou" hustotu.

Ingredience na 2 porce

Postup

  1. Tuňáka včetně šťávy rozmačkám vidličkou a přidám na jemno nastrouhanou mrkev, ovesné vločky a trochu oleje lisovaného za studena.
  2. Nechám chvíli odstát, aby se vločky nasákly, promíchám a ochutím. Dětem dělám pomazánku jemnější bez hořčice, dospěláckou verzi ochutím lžičkou pikantní hořčice a opepřím.
  3. Na závěr pomazánku promixuji do hladka, protože se lépe natírá a chutě se krásně propojí.

Na fotce je pomazánka namazaná na domácím toustovém chlebu. 👍