30.10.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Knedlíčky do polévek obecně mohou být jednoduchou, ale také složitou záležitostí.🤷♀️ Je potřeba jejich konzistenci dostat do oka. Obzvlášť, když je chceme vařit rovnou ve vývaru... Kdejaké experimenty se pak často nevyplatí. Knedlíčky se v polévce mohou rozpadnout, nebo také mohou být příliš tuhé. A to platí pro knedlíčky játrové, masové, vločkové či krupicové.
Jednou z možností, jak docílit křehkých knedlíčků, které se při vaření nerozpadnou, je upéct knedlíčky v troubě. Tento postup je výhodný především u různých sýrových či "alternativních" knedlíčků.
Tyto z tofu jsou snadné a zajímavě doplní jak vývar, tak různé zeleninové krémové polévky. 🙂
> ☝️Mezi oblíbené knedlíčky patří také tyto klasické knedlíčky se špaldovou krupicí, které se dají vařit rovnou ve vývaru.🐭
Dobrý vývar s knedlíčky se doma nikdy neztratí. Ať se vám povede!