Tofu knedlíčky do polévky - snadné, pečené v troubě

30.10.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Knedlíčky do polévek obecně mohou být jednoduchou, ale také složitou záležitostí.🤷‍♀️ Je potřeba jejich konzistenci dostat do oka. Obzvlášť, když je chceme vařit rovnou ve vývaru... Kdejaké experimenty se pak často nevyplatí. Knedlíčky se v polévce mohou rozpadnout, nebo také mohou být příliš tuhé. A to platí pro knedlíčky játrové, masové, vločkové či krupicové.

Jednou z možností, jak docílit křehkých knedlíčků, které se při vaření nerozpadnou, je upéct knedlíčky v troubě. Tento postup je výhodný především u různých sýrových či "alternativních" knedlíčků.

Tyto z tofu jsou snadné a zajímavě doplní jak vývar, tak různé zeleninové krémové polévky. 🙂

 Ingredience na cca 10 knedlíčků

 Postup

  1. Tofu osuším papírovou utěrkou a nastrouhám na jemno. Smíchám s vejcem, ochutím, přidám mouku a chvíli důkladně míchám, aby vznikla kompaktní hmota.
  2. Začnu naolejovanýma rukama tvarovat knedlíčky. Hmota je velmi měkká, přesto jdou knedlíčky snadno vytvarovat. Naskládám je do nepřilnavého pekáčku a peču na 200 stupňů do lehkého zezlátnutí asi 17 minut.
  3. Knedlíčky vkládám až do misky s polévkou. Jsou měkké, jdou dobře ukrojit lžící.

> ☝️Mezi oblíbené knedlíčky patří také tyto klasické knedlíčky se špaldovou krupicí, které se dají vařit rovnou ve vývaru.🐭

Dobrý vývar s knedlíčky se doma nikdy neztratí. Ať se vám povede!