Těstoviny s cuketovou omáčkou, schwarzwaldskou šunkou a sýrem

19.07.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když byly děti malé, cuketovou omáčku jsem kvůli nim mixovala do hladka. Teď už ji dělám jinak. Cuketu nastrouhám na jemno, nic nemixuji a na talíři těstoviny ještě doplňuji o kousky opečené šunky nebo pancetty a doladím vyzrálým sýrem. Dohromady skvělé!

Ingredience (cca 4 porce)

 Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno, cukety omyju a nastrouhám na jemno.
  2. Zatímco chystám omáčku, dám vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Těstoviny musí zůstat pevné na skus, aby se daly dobře promíchat s omáčkou a nerozpadly se.
  3. V pánvi nechám na olivovém oleji nebo másle Ghí zesklovatět cibuli, přidám prolisovaný stroužek česneku, promíchám a hned přidám nastrouhanou cuketu. Ochutím. Cuketu na pánvi nedusím pod pokličkou, ale spíše restuji. Postupně se zbaví vody. Stačí 5 minut nebo podle situace v pánvi.🙂
  4. Odstavím z plotny a vmíchám zakysanou smetanu tak, aby vznikla hustá cuketová omáčka.

 TIP

Místo zakysané smetany můžete cuketu zjemnit hustou rostlinnou smetanou nebo ji promíchat s ricottou.

> ☝️Další cuketový recept? Doporučuji vyzkoušet cuketu zapečenou se žampiony a sýrem.🙂

Ať se vám recepty povedou!