Těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem

05.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Těstovinové saláty jsou nejčastěji o opečených kouskách masa, kostičkách sýra, majonéze či lehkých jogurtových zálivkách. Ono se ale bez toho "pro změnu" lze úplně obejít. 🙂

Ingredience

Na domácí bylinkové pesto

Návod

  1. Těstoviny uvařím tak, aby zůstaly pevné. Je jedno jaký druh. Mohou být klasické, celozrnné, bezlepkové.
  2. Zeleninu nakrájím na kousky, tofu na kostičky. Tofu opeču do zlatova na olivovém oleji.
  3. Připravím si bleskovou zálivku alá pesto. Tyčovým mixérem rozmixuji bylinky nebo rukolu, konopná loupaná semínka, olivový olej a trochu citronové šťávy a soli.
  4. Vše promíchám dohromady a výsledek vidíte na fotce. 🙂

> ☝️A kdo je také salátový typ, doporučuji vyzkoušet tento fazolový salát s jablky a řeckým sýrem. S domácí zálivkou je skvělý!🐭

Na salátech je super, že je jen na nás, jak výživné, pestré, syté či naopak odlehčené budou... 🙂