Těstovinový salát s mozzarellou a krémovým avokádovým dresinkem

18.11.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Dresinky na saláty si zásadně připravuji domácí. Vím přesně, co v nich je a mohu si vyladit chuť či nutriční složení.

Krémového dresinku můžeme dosáhnout i pomocí avokáda, které je nabité živinami a prospěšnými tuky.

Avokádo kupuji jen občas pro pestrost jídelníčku. Vyhovuje mi jeho akorát zralá forma "Ready to eat".🙂

 Ingredience

Na dresink

Postup

  1. Těstoviny uvařím podle návodu tak, aby byly al dente. Buď používám kvalitní semolinové těstoviny nebo bezlepkové rýžové těstoviny Risolino. Po uvaření je proliju studenou vodou a nechám zcela vychladnout.
  2. Rajčátka nakrájím na půlky, cibulku na drobno, mozzarellu na kousky. Mraženou kukuřici pár minut podusím v lehce osolené vodě.
  3. Dresink připravím ve vyšší nádobě pomocí tyčového dresinku. Avokádo rozříznu, vyndám pecku. Lžící vydlabu dužinu. Dužina musí být zralá, máslová. Né tuhá a trpká. Avokádo rozmixuji s citronovou šťávou, olivovým olejem, ochutím solí, pepřem, případně česnekem a zjemním jogurtem.
  4. Teď už jen vše smíchám dohromady. Mňam!

Salát je dobré nechat chvíli odležet v lednici. Doporučuji ho však sníst záhy, nehodí se na delší skladování.

 TIPY

> ☝️Pokud zařazujete do jídelníčku maso, doporučuji vyzkoušet také tento těstovinový salát s vařeným kuřecím masem a jogurtovo-sýrovým dresinkem.🙂

Ať se vám těstovinové saláty povedou! 🙂