Těstovinky od maminky - S kuřecím masem a jemnou smetanovou kari omáčkou

09.06.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Druhý recept ze série "Těstovinky od maminky", který se u nás doma jí bez řečí.🙂

Minutková úprava masa zajistí jeho šťavnatost. Omáčka je hotová za pár minut a není třeba ji vůbec zahušťovat. Recept, který vždy funguje.🙂

Recept je z 1 kuřecího prsa, tak si množství případně navyšte jak budete potřebovat.

Ingredience na 2 až 3 porce

Postup

  1. Příprava masa. Do menší nepřilnavé pánve dám trochu másla Ghí a kuřecí prso vcelku a bez ochucení opeču pozvolna z obou stran. Když je 1 strana propečená více jak z půlky, maso otočím a přidám ještě trochu másla. Máslo pak párkrát lžičkou naberu a pokapu s ním maso. Maso odložím stranou na prkýnko a nechám chvíli odpočinout. Pak ho nakrájím na malé kostičky. I kdyby bylo maso uprostřed ještě trochu růžové, dojde pak v omáčce.
  2. Zatímco připravuji maso a omáčku, uvařím těstoviny dle návodu.
  3. Do Hlubší pánve vliju smetanu. Nechám ji pár minut probublávat a pak ji ochutím dětským kari. Vsypu kostičky masa. Nechám dle situace několik minut povařit. Omáčka přirozeně zhoustne.
  4. Vsypu přiměřené množství těstovin a promíchám tak, aby se vše hezky propojilo. Hotovo!

TIP č. 1

Základní verzi receptu můžete doplnit také o zeleninu. Osvědčilo se mi připravit zeleninu zvlášť a pak ji jen vmíchat do omáčky spolu s těstovinami. Můžou to být malé uvařené růžičky brokolice, cukrový hrášek, pórek, zelené fazolky, slabá kolečka mrkve, batát. Zkrátka co projde a jak to kdo snese.🙂

 TIP č. 2

Omáčka se hodí také k nokům. To je varianta, u které jsem poprvé použila koření Dětské kari Jasmínka. I jemné druhy kari byly do té doby u mých holek na blacklistu, protože jídlo ve výsledku vždy trochu pálilo a to jim nesedělo. Takže díky Jasmínce vyřešeno a repertoár oblíbených omáček doplněn o další stálici. Já si svoji porci tuním o pořádnou dávku chilli.😅