Teplý zeleninový salát s domácí křenovou zálivkou

17.02.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Různé dipy a zálivky ke studeným či teplým salátům připravuji zásadně vždy domácí. Ve složení je jen to, co přesně chci... Výroba domácí zálivky je navíc minutkovou záležitostí. Teď jsem se pustila do křenové, která je k pečené zelenině a bramborám jak dělaná.

 Potřebujete

Na zálivku ( 2 porce)

Postup

  1. Brambory oškrábu, nakrájím na měsíčky, žampióny oloupu a nechám v celku.
  2. Nejdříve dám péct do trouby či hrnce typu "remoska" brambory ochucené olivovým olejem, solí a kmínem. Po 10 minutách přidám žampióny, o něco poději i fazolky. Brambory ještě dochutím kořením, které je typově podobné grilovacímu. Peču celkově asi 35 minut. Záleží na zvoleném postupu, troubě či velikosti ingrediencí.
  3. Na zálivku nejdříve vyšlehám citronovou šťávu s olivovým olejem, pak zašlehám med a křenovou pastu.

TIP

Někdy postupuji také tak, že brambory peču v troubě a žampióny s fazolkami orestuji na pánvičce.