Svěží ředkvičkový salát

25.03.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když vám chutnají ředkvičky, tak je asi rádi chroupete jen tak. Kdykoliv. Jsou totiž výborné a výrazné samy o sobě. Občas ale stojí zato se jim pár minut věnovat a dodat jim jinou chuť i vzhled. Salát z nich totiž vypadá na každém stole báječně :)

 Na 2 porce budete potřebovat

Postup

  1. Z ředkviček odstraňte listy, omyjte je a nakrájejte na drobné kostičky. Když je nastrouháte, nebude to ono. Prostě kostičky. A malé.
  2. Petrželku nasekejte na jemno.
  3. Smíchejte ředkvičky, petrželku, přidejte citronovou šťávu, olivový olej a dle chuti přidejte trochu soli a pepře. Promíchejte a ihned podávejte.

Salát se hodí ke každému jídlu jako zdroj biologicky aktivních látek a vlákniny.