14.02.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Zkuste nahradit klasickou čokoládovou polevu něčím novým, svěžejším. Zkuste třeba citronovou polevu, která, jak známo, pasuje především k perníkům a různým makovým moučníkům.
Podle potřeby můžete samozřejmě přidat trochu cukru či šťávy navíc, záleží, jak hustou polevu chcete. Můžete ji udělat hustší, krémovější, kdy ji budete na moučník spíše mazat, nebo řidší, kdy na moučníku vytvoří jen slabou vrstvu „na chuť“ a do moučníku se spíše vpije.
Pokud byste chtěli citronovou polevu udělat zajímavější, můžete do ní přidat trochu přírodního barviva, nebo naopak pár kapek rumu.
Pokud chcete polevu více citronovou, vynechte vodu a místo ní použijte citronovou šťávu.