Šunkovo-ředkvičková pomazánka

08.03.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

Postup

  1. Ředkvičky očistím a v robotu je posekám na drobno. Možností je také posekat je nožem nebo nastrouhat na hrubo. Ředkvičky posolím a nechám je chvíli na sítku pustit vodu. Párkrát je promačkám.
  2. Šunku rozmixuji tyčovým mixérem do hladka spolu s máslem a žervé.
  3. Promíchám s ředkvičkami. Když je chuť, opepřím a doplním o čerstvé bylinky dle sezóny.

Pokud chcete pomazánku servírovat dětem, není třeba ji vůbec dochucovat. Šunka zajistí dostatek slané chuti. Zájemci o pikantnější chuť by v pomazánce mohli ocenit třeba stroužek česneku nebo lžičku křenové pasty.

> ☝️Nejíte šunku, ale ředkvičky ano? Zkuste tuto vajíčkovo-ředkvičkovou pomazánku.🙂

Ať se vám pomazánky povedou.🙂