Šunkovo-ředkvičková pomazánka

12.05.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Budete potřebovat

Postup

  1. Šunku rozmixujte do hladka spolu s máslem a žervé.
  2. Přidejte na jemno nasekané ředkvičky. Ředkvičky mohou obsahovat až 90% vody, proto je nestrouhejte, aby pomazánka nebyla řídká. Nasekala jsem je na jemné kostičky. Dalším způsobem je pak ředkvičky nastrouhat a vodu vymačkat.

Dětem není třeba pomazánku nijak dál ochucovat. Jak šunka, tak žervé už sůl obsahují.

Libovolně můžete přidat na jemno nasekané zelené bylinky. Třeba petrželku.

Pomazánku je nejlepší konzumovat hned kvůli obsahu vodnatých ředkviček.

Víte o ředkvičkách?