Šťouchané batáty s cibulkou a pečenými kapustičkami

20.01.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Čím jsem dospělejší, tím více mi chutnají věci, které jsem měla v dětství na "blacklistu". Třeba růžičková kapusta. Nejde totiž jen o to, CO jíme, ale JAK to připravíme.... A kapustičky pečené v troubě jsou zkrátka výborné! :)

Potřebujete

 Postup

  1. Kapustičky omyju, seříznu na konci kousek toho malého košťálu a odstraním vrchní lístky, které jsou špinavé nebo jakkoliv špatné. Každou kapustičku překrojím na půl, posolím a řezem dolů položím na plech vyložený pečícím papírem, který potřu olejem. Peču do zezlátnutí na 200 stupňů asi 25 minut.
  2. Batáty oškrábu, nakrájím na kousky a uvařím do měkka v menším množství osolené vody tak, aby se voda téměř vyvařila. Batáty pak jen rozšťouchám s kouskem másla.
  3. V malé pánvičce si pak už jen na olivovém oleji orestuji dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky.

Servíruji nejčastěji tak, že na vrstvu šťouchaných batátů rozložím porci kapustiček a dle chuti zasypu hoblinkami sýra, cibulkou a zelenými bylinkami.

Barevné, voňavé, syté a jednoduché na přípravu :)