Špenátové tofu karbanátky - křupavé na povrchu, šťavnaté uvnitř

09.06.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Měla jsem chuť vyrobit si k obědu karbanátky bez masa, jejichž základ by tvořilo tofu. Zároveň jsem je ale chtěla odlehčit dávkou zeleniny. Volba padla na čerstvý listový špenát.

Karbanátky jsou snadné na přípravu a extra rychle hotové. Skvělé jsou teplé jako hlavní jídlo, ale i studené do krabičky někam s sebou.🙂

 Ingredience na 5 karbanátků

 Postup

  1. Špenátové listy nechám krátce pár minut zavadnout na pánvi, aby se z nich odpařila voda. Případnou tekutinu lžící lehce vymačkám.
  2. Tofu nastrouhám na jemno.
  3. Špenát jednoduše nožem posekám na kousky, přidám tofu, vejce, ochutím solí, pepřem, bylinkami či jiným kvalitním sypkým dochucovadlem a zpracuji v hmotu.
  4. Rukama tvořím karbanátky a opékám je z obou stran na oleji do zlatova. Hotovo!

> ☝️Chcete bezmasé karbanátky, ale pečené v troubě? Vyzkoušejte tyto celerové karbanátky se sýrem.

Ať se vám karbanátky povedou!🙂