Špaldové řízky - aneb jak rychle obalit maso

24.04.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kdo by si občas nedal rád pěkně křupavý osmažený řízeček :) Ale toho nepořádku z obalování...Pro změnu vyzkoušejte špaldové řízky. Jsou to klasické řízky, které místo trojobalu obalíte v těstíčku ze špaldové krupice. Je to rychlé a výborné.

Budete potřebovat

Na špaldové těstíčko

Postup

  1. Maso připravte jako na klasické řízky – omyjte, naklepejte, posolte apod.
  2. Připravte si špaldové těstíčko – rozmíchejte vejce s mlékem a postupně přidávejte špaldovou krupici, až docílíte požadované hustoty. Správná hustota je taková, aby šel řízek těstíčkem pěkně obalit, těstíčko na řízku chvíli vydrželo a hned nesteklo.
  3. Místo klasického trojobalu řízky tedy „vykoupejte“ v těstíčku ze špaldové krupice a osmažte na pánvi.

Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši a zeleninový salát.

Upozornění – jedním z nejnevhodnějších způsobů přípravy jídla je grilování a právě smažení. Smažit můžete v trojobalu (vídeňský způsob) nebo právě v těstíčku (francouzský způsob).Na průběh smažení má veliký vliv výběr oleje. Opravdu není jedno, na jakém oleji budete smažit. Je nutné vybírat oleje, které se nepřepalují ani při vyšších teplotách nad 190°.

Když smažit, tak zřídka a na správném oleji :)