Špaldové preclíky v čokoládě s chilli

29.12.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

 Postup

  1. Malý rendlík dám nad malý hrnec s vodou a nad párou nebo ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem, dokud není úplně hladká. Čokoláda se nikdy nesmí dát v rendlíku přímo na plotnu a příliš zahřát, protože by se zničila její struktura.
  2. Rozpuštěnou čokoládu naliju do menší skleničky, do které se vejde preclík. Čokoládu nechám chvíli odstát, aby jen lehce zchladla a nepatrně zhoustla. Pak už jen namáčím preclíky a odkládám je na mřížku. Kdo nemá mřížku použije pečící papír nebo nějakou silikonovou podložku.
  3. Ihned posypu vločkami sušeného chilli nebo jinými ingrediencemi dle fantazie... 🙂

> ☝️Jako chuťovky se dají použít i tyto slanétyčinky z tvarohového těsta. Dají se namáčet do dipů nebo přikusovat k zelenině.🐭

Ať se vám chuťovky povedou! 🙂