Snídaňové muffiny z ovesné kaše

12.06.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento nápad, jak využít ovesnou kaši vznikl náhodou, když jsem přemýšlela, jak udělat zdravé muffiny, které nebudou mít "jalovou" chuť, budou obsahovat pomalé sacharidy i vlákninu z ovoce a zeleniny.

Moučníky s klasickými ovesnými vločkami dělám pravidelně, osvědčilo se mi ale pro obměnu využít místo vloček různé ochucené myssli s ovocem, oříšky, čokoládou nebo suchou směs na kaši, která je chuťově zajímavá a obsahuje i sušené mléko.

Budete potřebovat

(Na 12 muffinů)

Postup

  1. Suchou směs na kaši zalijte hrnkem vody a nechte pár minut nabobtnat.
  2. Přidejte mouku, ušlehaná vejce s cukrem, olej, na hrubo nastrouhané jablko, na jemno nastrouhanou mrkev a kypřící prášek do pečiva. Pro aromatičtější chuť můžete přidat skořici.
  3. Směsí naplňte papírové nebo silikonové košíčky. Já používám speciální plech na muffiny, kde jich je přesně 12.
  4. Pečte na 180 stupňů

Muffiny drží pohromadě, nedrobí, jsou extra vláčné a hutné, takže zasytí a dodají tělu spoustu živin.

Je to pro mě způsob, jak si kaši "zabalit" na cestu.