20.02.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Žádný zbytečný nepořádek z obalování, žádný zápach rozpálené pánve s olejem - zkuste zdravější variantu smaženého sýra.
Tento recept mám uložený roky, až teď jsem ho ale vyzkoušela. Jeho výhodou je to, že je to celkem čistá a rychlá práce, nemusíte si kuchyň zamořit odérem smaženého (který mně tedy dost vadí) a nemusíte se potýkat s nepříjemnou záležitostí, kdy třeba sýr na pánev vyteče …
Sýr budete připravovat v hrnku, na každou porci vám bude stačit jeden. Určitě je lepší zvolit spíše širší hrnek, který musíte opravdu pořádně vymazat tukem (máslem) a bohatě vysypat strouhankou, aby šel bez problémů vyklopit.
Postup přehledně - 1.sýr 2.šunka 3.vejce 4.sýr 5.šunka 6. vejce 7. trocha sýra 8. šup do trouby
Šunku můžete vynechat a recept udělat čistě sýrový.
Nemusíte se omezit pouze na nám nejznámější sýr Eidam, podobným způsobem můžete připravit i sýr Feta, Halloumi, Camembert, Hermelín, Mozarellu...
Kdyby se vám zdálo, že je toho v hrnku na jednu porci příliš, jen se vám to zdá, ono se to všechno zapeče a "splaskne".
Dobrou chuť :)