Sendvič s omeletou - vláčný a praktický na cestu

10.06.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience na 1 sendvič

 Postup

TIP č. 1

Až mi přijde zbytečné to psát, ale máme jasno v tom, že do té omelety se dá zapéct kdeco? Nemyslím zrovna tlačenku a sekanou, ale třeba žampiony, červenou cibuli, libovou slaninu, tofu, tempeh, sušená rajčata, beraní rohy, kapustu, hrášek ...You name it 🙂

TIP č. 2

Pro dokonalý "omelette sandwich" jsou zapotřebí 2 základní věci. První je zajistit jeho vláčnost tím, že se omeleta zbytečně nevysuší a že chleba namažeme. Druhá je omeletu výrazněji ochutit, aby se v chlebu "neztratila". Mojí favoritkou je Francouzská směs Žanet, která obsahuje lisovanou rajčatovou šťávu a voňavý tymián. Žanet ráda dávám také na ryby a grilovanou zeleninu. Prostě Francie raz dva.🙂