Sekaná se žampiony - z kuřecího masa

04.10.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když máte chuť na sekanou s bramborovou kaší, ale neholdujete vepřovému a chcete do směsi vpašovat "ještě něco navíc", vyzkoušejte sekanou z kuřecího nebo krůtího masa. K masu lze přidat třeba brokolici, ale i houby. Praktické jsou dostupné žampiony. Sekanou odlehčí a dodají jí šťavnatost.

Ingredience

 Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno a orestuji do zlatova na oleji nebo přepuštěném másle.
  2. Klobouky žampionů očistím, oloupu a nasekám na drobno. Použila jsem elektrický sekáček.
  3. Mleté kuřecí stehenní maso smíchám s nasekanými houbami, vejcem, orestovanou cibulí. Ochutím česnekem a kořením.
  4. Trochu dohustím kukuřičnou strouhankou jen tak, aby šly rukama vytvarovat 2 malé šišky. Směs je celkem měkká, je dobré to s jejím zahuštěním nepřehnat, aby ve výsledku sekaná nebyla zbytečně tuhá.
  5. Malé šišky dám do nepřilnavého pekáčku, který jsem vymazala trochou tuku. Peču na 185 stupňů do zlatova, asi 45 minut. Dle situace a velikosti šišek.
  6. Sekanou podávám s bramborovou kaší z "céčkových" brambor, do které dávám poctivou porci másla. Místo tradiční nakládané kyselé okurky jsem k tomu na grilovací pánvi opekla proužky papriky a špalíky cukety. Výborné!

☝️Sekaná může mít mnoho variant! Vyzkoušejte také brokolicovou sekanou z krůtího masa.🙂

Ať se vám recepty povedou!