Jednoduchý salát z červené řepy s řeckým jogurtem a vlašskými ořechy

26.06.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Když už vařím červenou řepu, vždy udělám nějakou tu bulvu navíc a mám tak základ pro mnoho dalších jídel. Během chvilky tak můžu vyrobit zdravou pomazánku, polévku, přidat nastrouhanou řepu do moučníku nebo si vyrobit lehký salát.

Na 1 porci budete potřebovat

Postup

  1. Bulvy červené řepy uvařte v celku ve slupce do poloměkka. Délka varu se liší podle velikosti bulvy. Nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na proužky.
  2. Smíchejte důkladně s jogurtem, ořechy, ochuťte solí, pepřem, citrónovou šťávou a nechte chvíli vychladit.

Já si tento salát ráda dávám se žitnou bagetkou pokapanou panenským olivovým olejem.

Pokud byste si chtěli salát udělat sytější s větší porcí bílkoviny, můžete do něj zakomponovat vejce uvařené na tvrdo.

Ať se vám povede! :)