Zeleninový salát s rýží, uzeným tofu a domácí svěží zálivkou

19.03.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Rýžový salát si většinou dělám ve chvíli, kdy jsem rýže udělala více a mám chuť ji smysluplně zapojit.

A když je celozrnná, o to lépe se do salátu hodí. Postará se o přísun komplexních sacharidů a nemusíte sahat po pečivu ...

Budete potřebovat

Postup

  1. Rukolu propláchněte a nakrájejte na jemno, mrkev na hrubo nastrouhejte.
  2. Uzené tofu nakrájejte na kostičky a můžete hned použít do salátu. Pro výraznější chuť je možné ho opéct krátce na pánvi.
  3. Ve větší misce pomocí metličky rozmíchejte olivový olej, citronovou šťávu a med. Na 1 větší porci dávám šťávu z půlky malého citronu, lžíci olivového oleje a lžičku medu.
  4. Všechno smíchejte dohromady a nechte chvíli uležet.

 TIPY