Rýžovo-mrkvové placičky se sýrem

14.09.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Rýžové placičky nejčastěji dělám, když uvařím více rýže jako přílohu a ona zbyde. Placičky jsou ale tak dobré a vděčné, že stojí zato uvařit rýži klidně jen pro tento účel.🙂

Aby byly pevné a daly se dobře obracet na pánvi a jíst rukama, zahušťuji směs menším množstvím mouky. Tu můžete zvolit podle vašeho stylu či situace. Mně se osvědčila mouka z červené čočky. Pokud ji doma ještě nemáte, zkuste ji zařadit do repertoáru. Mouka z červené čočky má skvělé zahušťovací vlastnosti a neutrální chuť. Já s ní často zahušťuji polévky.🙂

 Ingredience

 Postup

  1. Mrkev nastrouhám na hrubo, sýr na jemno. Rýži smíchám s mrkví, vejci, ochutím solí, kořením či bylinkami a vmíchám sýr.
  2. Hmotu zahustím pár lžícemi mouky tak, aby z ní šly tvarovat placičky. Já jsem teď zvolila mouku z červené čočky, asi 4 lžíce.
  3. Rukama tvořím placičky a opékám je na tuku na pánvi z obou stran do zlatova.
  4. K placičkám připravím domácí dip tak, že smíchám tvaroh s hustým bílým jogurtem a ochutím troškou olivového oleje, solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a někdy i česnekem.

> ☝️A co nějaké placičky upéct v troubě? Doporučuji vyzkoušet tyto květákové placičky z trouby.🙂

Ať se vám placičky povedou!🙂