Jasmínová rýže s hovězím masem, restovanou cibulí a hráškem

25.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience

 Postup

  1. Z hovězího masa udělám klasicky vývar. Tak vnikne vařené maso do tohoto "rizota". Maso buď nakrájím na kostičky nebo projedu v robotu úplně do jemna.
  2. Větší množství cibule nakrájím na drobno a orestuji do zlatova na olivovém oleji.
  3. Rýži buď uvařím nebo ji upeču v troubě.
  4. Mražený hrášek jen pár minut podusím, jen aby změkl a ponechal si krásnou barvu.
  5. Vše smíchám dohromady a dle "situace" v pánvi zvlhčím trochou vývaru. Záleží, zda chci více sypkou či šťavnatou konzistenci.

Tady je návod, jak upéct rýži v troubě

> Kdybyste měli chuť pojmout rizoto úplně jinak a obejít se bez rýže a bez masa, doporučuji vyzkoušet bulgurové "rizoto". Překvapí! 🐭

A co k tomu dál? No kyselou okurku přece. 😀