Rýže parboiled s krůtím masem a pestrou zeleninou

24.03.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Jídla s rýží připravuji často a zkouším různé druhy. Od kulatozrnné přes dlouhozrnnou, jasmínovou, dívokou, basmati, ale i parboiled.

Rýže parboiled se upravuje patentovaným technologickým postupem, při kterém se po namáčení neloupané rýže pomocí vysokotlaké páry „vtlačí“ dovnitř zrna rozpuštěné vitaminy a minerální látky z povrchových vrstev.

Rýže se používá jako klasická příloha, moje holky si ji oblíbily v kombinaci s posekaným krůtím masem a drobnými kousky zeleniny.

Budete potřebovat

Postup

  1. Rýži parboiled uvařte podle návodu nebo ji připravte v troubě
  2. Krůtí maso uvařte do měkka ve vodě spolu s kořením na vývar, cibulí, česnekem. Vzniklý vývar použijte na polévku.
  3. Zeleninu, hrášek a kukuřici orestujte na pánvi do měkka na přepušteném másle. Dle chuti osolte. Ke konci můžete lehce podlít vývarem a chvíli dusit.
  4. Uvařené maso nakrájejte na drobné kostičky, případně nasekejte v robotu a smíchejte s rýží a zeleninou. Zjemněte kouskem másla nebo přepuštěného másla, promíchejte a podávejte.

Moje děti mají rády, když jim tuto rýži naservíruji pomocí naběrečky jako kopeček.