Další z jídel, která lze vykouzlit do 15 minut. Zatímco se špagety vaří, cibulka už se restuje na pánvi, mezitím nakrájet pár rajčat, otevřít tuňáka a olivy. Fakt rychlovka a jak dobrá 🙂 
Budete potřebovat
- Špagety nebo jiné těstoviny (celozrnné, ječné, žitné, špaldové)
 
- Tuňáka v konzervě
 
- Rajčata
 
- Černé olivy (celé nebo nakrájené na kolečka)
 
- Cibuli
 
- Česnek
 
- Olivový nebo řepkový olej
 
- Zelené bylinky dle chuti (bazalka, oregano, petržel apod.)
 
- na dochucení trochu soli a pepře
 
Postup
- Na oleji orestujte cibuli a přidejte na kousky pokrájená rajčata a opět pár minut míchejte. Pokud nechcete slupky, stačí je předem naříznut do kříže, spařit horkou vodou a oloupat.
 
- Přidejte tuňáka, dle chuti černé olivy, zelené bylinky, prolisovaný česnek a nechte pod pokličkou pár minut společně prohřát.
 
- Lehce dochuťte solí, případně pepřem a promíchejte s těstovinami.
 
- Na talíři můžete ještě posypat čerstvými bylinkami a doladit pár kapkami oblíbeného panenského oleje.
 
TIP
Těstovin je dnes na trhu pestré množství. Žitné, ječné, špaldové, kukuřičné, bezlepkové. Vyzkoušejte a najděte svoje oblíbené. Mně zachutnala žitná kolínka 🙂