Rychlé špagety s tuňákem, rajčaty a olivami

27.01.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Další z jídel, která lze vykouzlit do 15 minut. Zatímco se špagety vaří, cibulka už se restuje na pánvi, mezitím nakrájet pár rajčat, otevřít tuňáka a olivy. Fakt rychlovka a jak dobrá :-)

Budete potřebovat

Postup

  1. Na oleji orestujte cibuli a přidejte na kousky pokrájená rajčata a opět pár minut míchejte. Pokud nechcete slupky, stačí je předem naříznut do kříže, spařit horkou vodou a oloupat.
  2. Přidejte tuňáka, dle chuti černé olivy, zelené bylinky, prolisovaný česnek a nechte pod pokličkou pár minut společně prohřát.
  3. Lehce dochuťte solí, případně pepřem a promíchejte s těstovinami.
  4. Na talíři můžete ještě posypat čerstvými bylinkami a doladit pár kapkami oblíbeného panenského oleje.

TIP

Těstovin je dnes na trhu pestré množství. Žitné, ječné, špaldové, kukuřičné, bezlepkové. Vyzkoušejte a najděte svoje oblíbené. Mně zachutnala žitná kolínka :-)