Rychlé pikantní fazole

12.10.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Luštěniny je samozřejmě nejlepší připravovat čerstvé, ne pokaždé je ale čas je namáčet, nebo čekat do druhého dne. Pro tento případ je tu recept na pikantní fazole za použití fazolek konzervovaných.Jedná se celkem o těžší jídlo, proto to s porcí nepřežeňte ;) Jelikož prý Češi jí v současné době katastrofálně málo luštěnin, zkuste to napravit pomocí tohoto receptu ;)

Budete potřebovat

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na hrubší proužky a restujte na trošce olivového oleje.
  2. Až cibulka začne vonět, přidejte k ní na kolečka pokrájený párek, uvařené sojové kostky a společně restujte. Sojové kostky se vaří dle návodu spolu s bujónem, aby nasákly chuť. Vaří se cca 15 minut a po uvaření se musí vymačkat (zbavit vody)
  3. Pak ke směsi přidejte sladkou papriku, promíchejte a vlijte červené i bílé fazole. Dále ochuťte solí, pepřem a pikantní paprikou nebo sušenou chilli papričkou.
  4. V případě, že směs bude příliš hustá bez šťávy, podlijte trochou vody a přidejte lžíci rajčatového pyré nebo kvalitního kečupu.
  5. Zahustěte troškou mouky, promíchejte a krátce provařte.

Podávejte s nasucho opečeným arabským chlebem.

I když tento recept obsahuje konzervu, uzeninu a kečup, což zní strašně ;), vždy záleží na kvalitě použitých surovin a četnosti jejich používání.

Dobrou chuť :)