Strouhání do polévky z pohankové mouky - rychlá bezlepková zavářka jen ze 2 ingrediencí

16.06.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tuto jednoduchou zavářku jsem začala dělat, když jsem potřebovala vyrobit něco domácího bezlepkového do vývaru či jakékoliv zeleninové polévky.

Stálo mě to několik pokusů, než jsem dostala "do ruky" ten správný postup. Ze své zkušenosti mohu říct, že nezáleží na přesných gramech použité mouky, ale na konzistenci té "homole", kterou budete strouhat.🙂

 Ingredience

 Postup

  1. Do větší mísy rozklepnu vejce a postupně ho začnu promíchávat s moukou. Začne vznikat tuhé těsto, které pak rukou začnu zpracovávat a dle potřeby přidávám mouku.
  2. Vzniklá "homole" nebo koule musí být docela tuhá, podobně jako když se snažíte zpracovat ztuhlejší modelínu.
  3. Hmotu strouhám na hrubém struhadle. Nejdříve si vše nastrouhám a teprve pak vložím do vroucí polévky. Naše babičky to dělaly tak, že "syrové" strouhání rozprostřely na tác či prkýnko a nechaly před vařením chvilinku proschnout.
  4. Strouhání nasypu do vroucí polévky a provařím asi 4 minuty. Hotovo!

> ☝️Příště zase pro změnu můžete vyzkoušet krůtí knedlíčky do vývaru.🙂

Ať se vám domácí polévky povedou!🙂