Rychlá pánev s krevetami, zeleninou a kokosovým mlékem

31.01.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Některé recepty na webu nejsou vlastně recepty, ale jen inspirace. A to je přesně tento případ :) Jedná se o základní návod a nápad, jak lze rychle, snadno a jednoduše vyrobit dobré jídlo.

Fotku berte s rezervou. Původně jsem tuto pánev ani nechtěla fotit. Byl to jen můj rychlooběd. Dala jsem do něj to, co mi zrovna padlo do oka a co jsem měla k dispozici.

A už se těším, až to udělám znovu a zase s jinými ingrediencemi. Princip přípravy je totiž pořád stejný :)

Potřebujete

 Postup

  1. Nejdříve si přípravím krevety podle toho, jaký druh a v jakém stavu je mám. Když mám mražené, nechám je (dle doporučení) pozvolně rozmrznout. Zeleninu si nakrájím na střední kousky.
  2. V pánvi orestuji nejdříve tužší zeleninu jako papriku, brokolici či mrkev, pak přidám třeba plátky žampionů a krevety. Společně orestuji, ochutím kořením a zaliju kokosovým mlékem. Společně pár minut provařím. Na konci chuť doladím koriandrem a citronovou šťávou.

Jako příloha je výborná rýže, na fotce vidíte zrovna kulatozrnnou sushi rýži.

A kdo chce mít v pánvi chutí více než dost, může ještě doladit chilli papričkami :)

Pánev plná chutí, kde se "řízené a rozumné" kreativitě meze nekladou. Kokosové mléko zajistí lahodnou omáčku, která se hodí jak k zelenině, k houbám, rýži i krevetám...